Wat wij doen

Adviseren

Als je van plan bent om een nieuw merk te gaan voeren, dan is het vaak verstandig om na te gaan of je geen inbreuk maat op de rechten van derden. Meestal ken je de markt en jouw concurrenten wel, dus een eerste beoordeling kun je prima zelf doen. Ben je van plan om flink in je merk te gaan investeren en kosten te maken voor drukwerk, websites en reclame? Dan is het lonend om IP-MASTERS een uitgebreid onderzoek te laten doen. Zo kun je voorkomen dat je investeringen weggegooid geld zijn en dat je veel tijd moet steken in het rebranden van je product.

Registreren

Ben je er inmiddels van overtuigd dat je jouw merk of model wil beschermen? IP-MASTERS is je graag van dienst met het in kaart brengen hoe je jouw intellectuele eigendom zo optimaal mogelijk beschermt. De omschrijving van de waren en diensten waarvoor je bescherming zoekt moet niet te krap zijn geformuleerd, maar aan de andere kant ook weer niet te ruim of te vaag. Maatwerk dus.

Soms krijgen wij de vraag: Kan ik mijn merk zelf registreren? Wij stellen dan een wedervraag. Laat jij de olie van je auto verversen door de garage of doe je dat zelf?  Met een merkregistratie is het precies hetzelfde. Je kunt het zelf doen, maar vaak is het makkelijker en handiger om het te laten doen door iemand die dit veel vaker doet en er veel verstand van heeft.

Exploiteren

Soms zal de exploitatie van jouw intellectuele eigendom gepaard gaan met het sluiten van overeenkomsten met andere partijen. Je geeft een ander een licentie om jouw merk, model of auteursrecht te gebruiken. Of je neemt juist een licentie om gebruik te kunnen maken van een merk van een ander. Je kunt je merk ook geheel of gedeeltelijk aan een ander kopen. Allemaal zaken die contractueel geregeld worden. Omdat IP-MASTERS een geïntegreerd onderdeel is van Avinci Advocaten is alle kennis over intellectuele eigendom en contractenrecht in huis.

Procederen

Leuk is het niet, maar het komt met regelmaat voor dat anderen denken dat ze met hun merk of handelsnaam niet in jouw vaarwater komen. Dat hoeft niet eens met kwade opzet te gebeuren. Maar je hebt je merk niet geregistreerd om anderen daarop te laten meeliften. Heeft iemand een soortgelijk merk gedeponeerd voor soortgelijke producten, dan kun je het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom of het EU Intellectual Property Office vragen dit merk door te halen. Als je ziet dat iemand in de markt jouw merk misbruikt, dan zul je naar de rechter moeten stappen om die ander een verbod te laten opleggen. De doorhalingsprocedure kan door een merkengemachtigde worden gevoerd. Een procedure bij de rechter alleen door een advocaat. In tegenstelling tot veel andere merkenbureaus kan IP-MASTERS u dus altijd bijstaan als er zich een conflict voor doet.

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening?

Neem contact met ons op om vrijblijvend geïnformeerd te worden.

Contact opnemen