Tarieven

Voordat je besluit om je merk door ons te laten registreren wil je natuurlijk wel een idee van de kosten hebben. Wat kost zo’n merkregistratie nu eigenlijk? Een goede vraag waar we niet meteen een goed antwoord op hebben. Net zoals met de vraag: Wat kost een auto? Je snapt dat een kale Fiat Panda minder kost dan een Mercedes S-klasse met full options.

Bij merken werkt dat net zo. De prijs is afhankelijk van het aantal landen waarvoor je merkbescherming wil en hoeveel producten je merkbescherming wil. Wil je het merk Thor in de Benelux registreren voor tennisballen, dan is dat goedkoper dan wanneer je het merk ook gaat gebruiken voor sportschoenen en sporttassen. En als je merkbescherming wil in de hele EU, dan is dat ook duurder dan alleen een merkregistratie voor de Benelux.

Om toch een indicatie te geven: een eenvoudige merkregistratie voor1 product(groep) in de Benelux kost € 599 Wil je merkbescherming voor meer producten, dan komt er per product(groep) een toeslag van € 150 bij.

Een eenvoudige merkregistratie voor 1 product(groep) in de hele EU kost € 1.499 en voor elke product(groep)  komt er een toeslag van € 250 bij.

Voordat we jouw merk deponeren doen we altijd gratis een check of jouw merk conflicteert met  identieke oudere merken. Wil je meer meer zekerheid? Dan kunnen wij voor uitgebreid merkenonderzoek doen. Voor een Benelux-merk kost dat € 195 en voor een EU-merk kost dat € 599. Het is even een uitgave, maar het kan je een hoop juridische kosten en gezeur besparen.

En als er toch juridisch gedoe ontstaat, dan lossen wij dat ook graag voor je op. Daarvoor rekenen wij een uurtarief van € 195 exclusief BTW. Vooraf geven wij je natuurlijk een inschatting van de globale kosten voor het oplossen van het probleem.

Voor goede doelen met een ANBI-status of CBF-keurmerk werken wij tegen kostprijs.